RRB Interview Question and Answer 2015 Sample Railway Interview Questions

By | June 13, 2014

RRB Interview Question and Answer 2015

Candidates who are preparing for RRB exam should download the PDF of sample RRB Interview Question and Answers 2015 for the preparation to get job in railway.

Railway Recruitment Board (RRB) conducts entrance exam for the recruitment of various posts from enthusiastic and self motive applicants in Railway Sector.

Every year large no of aspirants apply for RRB Exam and qualify the written test. But for the final selection aspirants have to crack the Interview.

Here we are providing some question and answers that might ask in Interview. Applicants must check it below:

RRB Interview Question and Answer 2015

Question 1) Tell me about yourself?

Answer) this is the first question that ask in interview to know about the personality and background of person. Give a short description about your family background and tell him about your qualification, skills and qualities.

Question 2) why do you want to join RRB?

Answer) this is the most obvious question that might ask in interview. Tell him about the RRB and its work done, appreciate the board by saying that it provides career opportunity to graduates and it will be a pleasure to work with it.

Question 3) what are your strength and weakness?

Answer) this is a very tricky question where interviewer wants to know about your weakness. Tell him about your strengths and cover your weakness by saying it in a positive way that will impact the good impression on interviewer.

Question 4) Who was first female Asstt. Station Master in Indian Railway?

Answer) Ms Rinku Sinha, she was appointed in 1994 in Eastern Railway Kolkata

Question 5) Which Indian state has maximum rail routes?

Answer) Uttar Pradesh

Question 6) why should we hire you?

Answer) tell him about your qualities, positive attitude and skills to convenience the interviewer that you are suitable for this job.

Question 7) How do you handle stress and pressure?

Answer) it is very typical question that asks to know about how much you are able to handle stress. Tell him that you will take the situation as challenge and with stress you will do the best job to accomplish the goal. You will maintain a balance in your work and enjoy your work.

Question 8) What are your goals for the future?

Answer) The best way to respond to this question is to refer to the position and the company you are interviewing with. Say your long-term goals involve growing with a company where you can continue to learn, take on additional responsibilities, and contribute as much of value as you can.

Question 9) How do you evaluate success?

Answer) for this question say something like you evaluate the success based on not only yor work but the team work. The success is of team work by meeting the goals set by supervisors and accomplish the goals.

Question 10) Why do you want this job?

Answer) interviewer wants to know that you are sincere about this job or not and on that basis he will take a decision of hiring you. Tell him about the work of your applying post and say something about the organization so that interviewer will convince that you are serious about this opportunity.

Read More Important RRB Updates

RRB Notifications 2015 RRB Employment News 2015
Railway Jobs 2015 RRB Syllabus 2015
Railway Exam Books List of RRB Location Wise
Railway Selection Procedure Career in Indian Railway

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *