NIMCET Previous Year Question Papers NIT MCA Solved Papers Free PDF Download

By | March 24, 2015

NIMCET Previous Year Question Papers

Contestants, who want to start their preparation by going through NIMCET Previous Year Question Papers, are at right place. Candidates may download NIT MCA Solved Papers in form of pdf for scoring good marks in NIT MCA Entrance Test through online mode.

NIMCET exams is based on following subjects such as Mathematics, analytical ability and reasoning, general English and computer awareness. You may fetch remaining information about NIMCET Previous Year Question Papers which is provided by team of

NIMCET Previous Year Solved Papers

Ques 1. A sum of money at simple interest amounts to Rs. 815 in 3 years and to Rs. 854 in 4 years. The sum is:

A. Rs. 650

B. Rs. 690

C. Rs. 698

D. Rs. 700

Ans: C

Ques 2.  A sum fetched a total simple interest of Rs. 4016.25 at the rate of 9 p.c.p.a. in 5 years. What is the sum?

A. Rs. 4462.50

B. Rs. 8032.50

C. Rs. 8900

D. Rs. 8925

Ans: D

Ques 3. The difference between simple and compound interests compounded annually on a certain sum of money for 2 years at 4% per annum is Re. 1. The sum (in Rs.) is:

A. 625

B. 630

C. 640

D. 650

Ans: A

Ques 4. Which one of the following is not a prime number?

A. 31

B. 61

C. 71

D. 91

Ans: D

Ques 5. What least number must be added to 1056, so that the sum is completely divisible by 23?

A. 2

B. 3

C. 18

D. 21

Ans: A

Ques 6. Look at this series: 2, 1, (1/2), (1/4), … What number should come next?

A. (1/3)

B. (1/8)

C. (2/8)

D. (1/16)

Ans: B

Ques 7. Which word does NOT belong with the others?

A. parsley

B. basil

C. dill

D. mayonnaise

Ans: D

Ques 8. Which word does NOT belong with the others?

A. tulip

B. rose

C. bud

D. daisy

Ans: A

Ques 9. Look at this series: 22, 21, 23, 22, 24, 23, … What number should come next?

A. 22

B. 24

C. 25

D. 26

Ans: C

Ques 10. Look at this series: 53, 53, 40, 40, 27, 27, … What number should come next?

A. 12

B. 14

C. 27

D. 53

Ans: B

Ques 11. The saffron colour in the national flag signifies

A. truth and peace

B. courage and Sacrifice

C. faith and chivalry

D. None of the above

Ans: B

Ques 12. The official languages of the United Nations are

A. African, Chinese, English, French, German and Spanish

B. Arabic, Chinese, English, French, Russian and Spanish

C. Arabic, Japanese, Chinese, English, French and German

D. Chinese, English, French, Hindi, Japanese and Spanish

Ans: B

Ques 13. The news agency Reuters belongs to which of the following country?

A. Palestine

B. Yugoslavia

C. Vietnam


Ans: D

Ques 14. The sacred place of the followers of Shintoism is

A. Central shrine of Ise (Central of Japan)

B. Yasukuni Shrine in Tokyo

C. both are correct

D. None of the above

Ans: C

Ques 15. The smallest state of India is

A. Rajasthan

B. Sikkim

C. Himachal Pradesh

D. Goa

Ans: D

Ques 16. Which of the following languages is more suited to a structured program?

A. PL/1




Ans: D

Ques 17. A computer assisted method for the recording and analyzing of existing or hypothetical systems is

A. Data transmission

B. Data flow

C. Data capture

D. Data processing

Ans: B

Ques 18. The brain of any computer system is


B. Memory


D. Control unit

Ans: C

Ques 19. What difference does the 5th generation computer have from other generation computers?

A. Technological advancement

B. Scientific code

C. Object Oriented Programming

D. All of the above

Ans: A

Ques 20. Which of the following computer language is used for artificial intelligence?



C. C


Ans: B

You may also like to visit the Relevant Links

NIMCET 2015 Application Form NIMCET Syllabus 2015
NIMCET Result 2015 NIMCET Admit Card 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *