LIC ADO Previous Question Papers 2014 Download Sample Paper with Answers PDF

By | August 18, 2014

LIC ADO Previous Question Papers 2014

Life Insurance Corporation conducts the LIC ADO Recruitment exam to hire the candidates for the Post of Apprentice Development Officers time to time, applicants who have applied or going to apply for the upcoming LIC ADO exam they must check the LIC ADO Previous Question Papers 2014 for a better preparation of the test.

This web page is published by the team of bharatrecruitment.com where you can find all details related to the Sample Paper with Answers and also download the question papers through this page.

Latest Govt. Jobs by State

Latest Sarkari Naukri

Previous Year Sample papers with answers:

1. How many such pairs of letters are there in the word TRANSFER each of which has as many letters between them in the word as in the English alphabet?

  1. None
  2. One
  3. Two
  4. Three
  5. More than three

Answer: 4

2. D is sister of F. M is brother of F. K is brother of D and son of T. R is wife of T. How is F related to T?

  1. Son
  2. Daughter
  3. Son or daughter
  4. Data inadequate
  5. None of these

Answer: 3

3. The positions of how many digits in the number 8359614 will remain unchanged after the digits are rearranged in descending order within the number?

  1. None
  2. One
  3. Two
  4. Three
  5. More than three

Answer: 1

4. In a certain code TRILOGY is written as HQSMXFN. How is CREDITS written in that code?

  1. DQBERSH
  2. FSDCTUJ
  3. DQBETUJ
  4. FSDCRSH
  5. None of these

Answer: 1

5. A Car covers a distance of 720 Kms. in 12 hours. What is the average speed of the Car?

  1. 60 kmph
  2. 40 kmph
  3. 55 kmph
  4. 75 kmph
  5. None of these

Answer: 1

LIC Syllabus

6. The owner of a furniture shop charges his customer 18% more than the coast price. If a customer paid Rs. 10,207 for a dining table, then what was the original price of the dining table?

  1. Rs. 9,240
  2. Rs. 8,650
  3. Rs. 9,840
  4. Rs. 7,670
  5. None of these

Answer: 2

7. The average age of a man and his son is 30 years. The ratio of their ages is 4 :1 respectively. What is the son’s age?

  1. 12 years
  2. 14 years
  3. 16 years
  4. 24 years
  5. None of these

Answer: 1

8. What is the least number to be added to 2,400 to make it a perfect square?

  1. 100
  2. 191
  3. 201
  4. 96
  5. None of these

Answer: 5

9. What would be the compound interest obtain on a amount of Rs. 2,840 at the rate of 15 p.c.p.a after 2 years?

  1. Rs. 905.5
  2. Rs. 951.5
  3. Rs. 928.9
  4. Rs. 915.9
  5. None of these

Answer: 4

10. The product of two consecutive odd numbers is 2303. What is the greater number?

  1. 45
  2. 47
  3. 51
  4. 49
  5. None of these

Answer: 4

Increase your General Knowledge

11. The difference between 31% of a number and 1.1% of the same number is 360. What is 23% of that number?

  1. 426
  2. 414
  3. 306
  4. 432
  5. None of these

Answer: 2

12. A canteen requires 22 dozen apples for seven days. How many dozen apples will it require for 336 days?

  1. 1104
  2. 1128
  3. 1056
  4. 1047
  5. None of these

Answer: 3

13. In an examination it is required to get 750 of the aggregate marks to pass. A student gets 700 Marks and is declared failed by 4% makrs. What are the maximum aggregate marks a student can get?

  1. 1050
  2. 1140
  3. 1250
  4. Can not be determined
  5. 5) None of these

Answer: 3

14. The cost of 2 watches and 2 lockets is Rs. 10,800. What is the cost of 6 watches and 3 lockets?

  1. Rs. 18,400
  2. Rs. 15,850
  3. Rs. 12,600
  4. Cannot be determined
  5. None of these

Answer: 5

15. Which of the following types of companies/ organisations issue ULIP? (The ULIPS were recently in news)

  1. Insurance companies
  2. Banks
  3. NABARD
  4. RBI
  5. All of these

Answer: A

16. Insurance business in India is regulated by which of the following authorities?

  1. NFCG
  2. IRDA
  3. CII
  4. FICCI
  5. All of these

Answer: 2

17. Which amongst the following is NOT an insurance company functioning in India?

  1. ICICI Prudential
  2. ING Vysya
  3. ICICI Lombard
  4. New India Assurance Company Limited
  5. National Securities Depository Ltd.

Answer: 5

18. Which of the following is the only public sector company in the filed of life insurance?

  1. General Insurance Company
  2. New India Assurance Company
  3. Oriental Insurance Company
  4. Sahara Life Insurance
  5. Life Insurance Corporation of India

Answer: 5

19. As per the news in various financial newspapers, Larson & Toubro (L&T) is planning to enter the insurance business in India. Otherwise, what is the major business of L&T, which it is known for?

  1. News paper Publications
  2. Media Entertainment
  3. Car and Automobile Production
  4. Textiles
  5. Heavy Engineering & Construction

Answer: 5

20. Which of the following awards is given for excellence in the field of Sports?

  1. Gnanpith Award
  2. Bharat Ratna Award
  3. Arjuna Aaward
  4. Kalidas Samman
  5. None of these

Answer: 3

More Related Links

Upcoming Bank Jobs How to Prepare For Written Exam
Best Career Options Latest Current Affairs
Samanya Gyan Pratiyogita Darpan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *