Himachal Pradesh Current Affairs 2014 Current GK Updates English/Hindi.

By | August 7, 2014

Himachal Pradesh Current Affairs

Beloved viewers if you are looking for the Himachal Pradesh Current Affairs 2014 then you must scroll this page down. All the candidates who are preparing for the upcoming competitive examination they can get the current GK updates of Himachal Pradesh, sample questions, model papers from the below section of this page.

Every competitive exam has an obligatory section of general knowledge which comprises the questions regarding the current affairs 2014. So you must be prepared with the latest news mentioned below.

Political Current Affairs

Latest Current Affairs

Himachal Pradesh Current Affairs 2014

  • HP selected for Union Government’s pilot programme to train Heads of Government Schools
  • 24 students drowned in River Beas on Manali-Kiratpur Highway
  • Bhakra Dam water level higher than in 2013
  • HC seeks status report from Himachal govt. on Beas tragedy
  • HP CM urges Gadkari to expedite work on four-laning of roads
  • Himachal favours road crash-barriers on high altitudes
  • BHEL commissioned 68 MW Unit at Rampur Hydro Electric Project in Himachal Pradesh
  • India nominated Rani-ki-Vav and GHNP for UNESCO’s World Heritage Site Status Prima facie case of money laundering against Virbhadra: Centre to HC
  • GPS to be installed in apple-carrying vehicles: HP govt
  • HP: Employers told to hire migrant labourers after verification

Sports Quiz

Current Affairs GK Quiz

1. Who is Forest Minister?

(A) Thakur Gulab Singh

(B) Dr. Rajeev Bindal

(C) Kishan Kapoor

(D) Thakur Singh Bharmouri

Ans : (D)

2. Who is food and civil supplier Minister?

(A) J.P. Nadda

(B) G. S. Bali

(C) Rajiv Bindel

(D) none

Ans : (B)

3. Bandli sanctuary located in—

(A) Una

(B) Mandi

(C) kullu

(D) None

Ans : (B)

4. What are the total No. of Panchayat in Shimla district?

(A) 330

(B) 331

(C) 333

(D) 309

Ans : (B)

5. Moti Mahal located at—

(A) Nahan

(B) Una

(C) Mandi

(D) Shimla

Ans : (A)

6. How many Panchayts Samitis are there in Una district —

(A) 2

(B) 3

(C) 5

(D) 4

Ans : (C)

7. The book ‘History of Mandi State’ is writhen by—

(A) Manmohan Singh

(B) A.K. Kaushal

(C) A.K. Randhawa

(D) none

Ans : (A)

8. Which is birth place of C.M. Virbhadra Singh?

(A) Hamirpur

(B) Sarahan

(C) Mehatpur

(D) Samirpur

Ans : (B)

9. How many DIETS are there in H.P.?

(A) 13

(B) 12

(C) 11

(D) 19

Ans : (B)

10. Give the No. of universities in H.P.?

(A) 2

(B) 3

(C) 4

(D) 5

Ans : (B)

11. Pathankot to Mandi is a NH of No.—

(A) 21

(B) 20

(C) 23

(D) 24

Ans : (B)

12. Tirthan Sanctury is located—

(A) Shimla

(B) Kullu

(C) Una

(D) none

Ans : (B)

13. What is overall literacy rate of H.P.?

(A) 75.91%

(B) 76%

(C) 79%

(D) None

Ans : (A)

14. What is Literacy rate of Female in H.P.?

(A) 66%

(B) 67.08%

(C) 69%

(D) None

Ans : (B)

15. Who built Gouari Shanker Temple in Chamba ?

(A) Bataloo

(B) Meru Verma

(C) Yuzankar Verma

(D) None

Ans : (C)

16. Who built Hidimba Temple in Manali?

(A) RB Singh

(B) RS Singh

(C) R.N. Singh

(D) none

Ans : (A)

17. What is height of Shimla above sec Level?

(A) 2205

(B) 2206

(C) 2208

(D) None

Ans : (B)

18. How many district are in H.P.?

(A) 13

(B) 14

(C) 12

(D) 19

Ans : (C)

19. Who is district head of Medical Services?




(D) None

Ans: (A)

20. Who is district head of Police?



(C) SP

(D) None

Ans: (A)

Check More Related Links

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *