GK Questions 2015 with Answers – General Knowledge Current Topics 2015

By | July 21, 2014

GK Questions 2015 with Answers

  • There are huge no. of applicants who prepare for the various Competitive exams and for which they all need the GK Questions 2015 with Answers to improve their General Knowledge on Current Topics 2015 to crack the exams.
  • If you are one of them there, then through this page of bharatrecruitment.com you can get various General Knowledge Questions with Answers on Current Topics 2015.
  • The team of this project provides various GK Questions with answers for its visitors. So keep connected and read all the questions mention below and prepare well for you exams:

General Knowledge Questions 2015 with Answers Current Topics 2014:

1. Recently, the union government has given in-principle approval for the creation of two new tiger reserves at ____?

a)    Ratapani and Sunabeda

b)    Rajaji and Bor

c)    Kudremukh and Bor

d)    Ratapani and Rajaji

Answer: Ratapani and Sunabeda

2. Which among the following species is considered to be the natural host of the Ebola virus, which cause Ebola hemorrhagic fever in human beings?

a)    Rats

b)    Fruit Bats

c)    Monkeys

d)    Camels

Answer: Fruit Bats

3. The Kameng hydropower project is a 600 MW hydropower project in ____?

a)    Andhra Pradesh

b)    Arunachal Pradesh

c)    Sikkim

d)    Haryana

Answer: Arunachal Pradesh

4. Which among the following is the Africa’s top gold producing country?

a)    Ghana

b)    Nigeria

c)    South Africa

d)    Mali

Answer: South Africa

5. The sobriquet “Oracle of Omaha” is refers to which of the following business tycoons?

a)    Carlos Slim

b)    Warren Buffet

c)    Bill Gates

d)    Lakshmi Mittal

Answer: Warren Buffet

6. Alice Coachman Davis, who passed away recently, was famous as the first black woman to win an Olympic gold medal at the 1948 London Games. She won the gold in the ___?

a)    Swimming

b)    High Jump

c)    Running

d)    Boxing

Answer: High Jump

7. As per the latest report, which among the following countries has the world’s highest deforestation rate?

a)    Brazil

b)    Indonesia

c)    Kenya

d)    South Africa

Answer: Indonesia

8. Recently, it was reported in the newspaper that over 670 large dams across the country fall under high-intensity seismic zones. Which state has highest number of dams falls under high-intensity seismic zone?

a)    Maharashtra

b)    Gujarat

c)    Himachal Pradesh

d)    Uttarkhand

Answer: Gujarat

9. The controversial “Mankading Law” is associated with which one of the following sports?

a)    Tennis

b)    Cricket

c)    Football

d)    Hockey

Answer: Cricket

10. Which among the following has unveiled “Project Zero” a team of elite hackers designated for checking internet security holes and secure people from cyber-attacks?

a)    Google

b)    Yahoo

c)    Microsoft

d)    IBM

Answer: Google

11. Recently, NASA has launched Ship-Aircraft Bio-Optical Research (SABOR) experiment to probe ____?

a)    Ocean Ecology and Carbon Cycle

b)    Aquatic animal’s life style

c)    Ocean Minerals

d)    Effect of ocean acidification

Answer: Ocean Ecology and Carbon Cycle

12. Currently (July 2014), which country holds the chair of the Group of Twenty (G-20) forum?

a)    Russia

b)    Australia

c)    Brazil

d)    Canada

Answer: Australia

13. “Gyrochronology” is a method for estimating the age of _____?

a)    Star

b)    Planets

c)    Comet

d)    Fossils

Answer: Star

14. Nelson Mandela International Day is celebrated on ____?

a)    July 14

b)    July 17

c)    July 18

d)    July 19

Answer: July 18

15. Which of the following countries will host the 2018 FIFA world cup?

a)    Argentina

b)    Russia

c)    Qatar

d)    Belgium

Answer: Russia

16. The Union government has announced the setting up of “Jal Marg Vikas” project on river Ganga to link which of the following places?

a)    Allahabad and Haldia

b)    Allahabad and Kanpur

c)    Kanpur and Patna

d)    Varanasi and Haldia

Answer: Allahabad and Haldia

17. Recently, the BRICS countries firmed up plan to set up a New Development Bank (NDB) with an initial authorised capital of $100 billion. The NDB will be headquartered in ___?

a)    New Delhi

b)    Shanghai

c)    Moscow

d)    Jonesburg

Answer: Shanghai

18. Recently, India and which one of the following countries has signed an agreement on cooperation in the field of environment?

a)    Brazil

b)    China

c)    Russia

d)    Japan

Answer: Brazil

19. As per the latest report, which among the following is the least urbanised state in the country?

a)    Himachal Pradesh

b)    Kerala

c)    Rajasthan

d)    Jharkhand

Answer: Himachal Pradesh

20. Recently, which among the following has kicks off global “Digital Literacy Campaign” to teach people basic Internet use and other digital skills?

a)    Google

b)    Mozilla

c)    Facebook

d)    Microsoft

Answer: Mozilla

2 thoughts on “GK Questions 2015 with Answers – General Knowledge Current Topics 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *