Current Affairs July 2014 Updates In English/ Hindi Free PDF Download

By | July 1, 2014

Current Affairs July 2014

Current Affairs July 2014 is very helpful to all those contestants who are preparing for Competitive Examination to get appointed in Government / Private Jobs.

Candidates may get the latest updates of Current Affairs July 2014 in English/Hindi both the languages online.

As General Awareness/General Knowledge is an important section of all competitive exams, so aspirants should be updated with the Current Affairs of world.

Current Affairs July News 2014:

  • DU finally relents, reverts to three-year course
  • Govt. railroads ‘steepest’ 14% hike in passenger fares, 6.5% in freight rates
  • World longest underwater tunnel- world longest under water tunnel by China
  • Hiroshi Naka appointed as Vice President and Auditor General of World Bank
  • Supreme Court Stayed execution of Yakub Memon
  • Shankaracharya calls Sai Baba ‘Muslim’, stokes controversy

Current Affairs Question with Answers:

Ques1: Who is the new CMD of IOC?

Ans1: B. Ashok

Ques2: Who has resigned from the chancellor post of DU in the midst of a raging controversy over FYUP rocking the varsity?

Ans2: Dinesh Singh

Ques3: Who is the next president of European Commission?

Ans3: Jean-Claude Juncker

Ques4: OF which country’ parliament voted against the UNHRC probe into human rights violations?

Ans4: Sri Lanka’s Parliament

Ques5:  How many people died in West Africa due to Ebola Virus disease?

Ans5: 337

Ques6: Who has re-elected as the President of Colombia?

Ans6: Juan Manuel Santos

Ques7: Which Bill has published by Britain to address slavery in 21st Century?

Ans7: Europe’s First Slavery Bill

Ques8: Who has elected as 10th President of Israel?

Ans8: Reuven Ruby Rivlin

Ques9: Who won the Miss USA title for the year 2014?

Ans9: Miss Nevada Nia Sanchez

Ques10: Who has replaced an all Italian Board of Financial Information Authority?

Ans10: Pope Francis.

You may also like to read

One thought on “Current Affairs July 2014 Updates In English/ Hindi Free PDF Download

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *