COMEDK Previous Year Question Papers Download UGET Exam Solution PDF Free

By | March 24, 2015

COMEDK Previous Year Question Papers

Candidates, if you are going to appear in COMEDK UGET exam, then for preparation purpose, you need to have COMEDK Previous Year Question Papers for scoring good marks in your test. Contestants may download previous year’s questions papers with its solutions in pdf format by using online methods.

Consortium of Medical, Engineering and Dental Colleges of Karnataka (COMEDK) conducts Under Graduate Entrance Test (UGET) for admission of deserving candidates and exam covers following sections namely Physics, Chemistry, Mathematics, and Biology.

UGET Exam is totally based on MCQs (Multiple Choice Questions) and you may obtain entire detailed information about COMEDK Previous Year Question Papers which is settled below by team of bharatrecruitment.com.

COMEDK Previous Year Question Papers

Ques 1. Large transformers, when used for some time, become very hot and are cooled by circulating oil. The heating of the transformer is due to

A. the heating effect of current alone

B. hysteresis loss alone

C. both the heating effect of current and hysteresis loss

D. intense sunlight at noon

Ans: A

Ques 2. The absorption of ink by blotting paper involves

A. viscosity of ink

B. capillary action phenomenon

C. diffusion of ink through the blotting

D. siphon action

Ans: B

Ques 3. Siphon will fail to work if

A. the densities of the liquid in the two vessels are equal

B. the level of the liquid in the two vessels are at the same height

C. both its limbs are of unequal length

D. the temperature of the liquids in the two vessels are the same

Ans: B

Ques 4. It is easier to roll a stone up a sloping road than to lift it vertical upwards because

A. work done in rolling is more than in lifting

B. work done in lifting the stone is equal to rolling it

C. work done in both is same but the rate of doing work is less in rolling

D. work done in rolling a stone is less than in lifting it

Ans: D

Ques 5. Radiocarbon is produced in the atmosphere as a result of

A. collision between fast neutrons and nitrogen nuclei present in the atmosphere

B. action of ultraviolet light from the sun on atmospheric oxygen

C. action of solar radiations particularly cosmic rays on carbon dioxide present in the atmosphere

D. lightning discharge in atmosphere

Ans: A

Ques 6. The most electronegative element among the following is

A. sodium

B. bromine

C. fluorine

D. oxygen

Ans: C

Ques 7. The nucleus of an atom consists of

A. electrons and neutrons

B. electrons and protons

C. protons and neutrons

D. All of the above

Ans: C

Ques 8. The number of moles of solute present in 1 kg of a solvent is called its

A. molality

B. molarity

C. normality

D. formality

Ans: A

Ques 9. The metal used to recover copper from a solution of copper sulphate is

A. Na

B. Ag

C. Hg

D. Fe

Ans: D

Ques 10. The metallurgical process in which a metal is obtained in a fused state is called

A. smelting

B. roasting

C. calcinations

D. froth floatation

Ans: A

Ques 11. A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?

A. 120 metres

B. 180 metres

C. 324 metres

D. 150 metres

Ans: D

Ques 12. A train 125 m long passes a man, running at 5 km/hr in the same direction in which the train is going, in 10 seconds. The speed of the train is:

A. 45 km/hr

B. 50 km/hr

C. 54 km/hr

D. 55 km/hr

Ans: B

Ques 13. The length of the bridge, which a train 130 metres long and travelling at 45 km/hr can cross in 30 seconds, is:

A. 200 m

B. 225 m

C. 245 m

D. 250 m

Ans: C

Ques 14. A, B and C can do a piece of work in 20, 30 and 60 days respectively. In how many days can A do the work if he is assisted by B and C on every third day?

A. 12 days

B. 15 days

C. 16 days

D. 18 days

Ans: B

Ques 15. A alone can do a piece of work in 6 days and B alone in 8 days. A and B undertook to do it for Rs. 3200. With the help of C, they completed the work in 3 days. How much is to be paid to C?

A. Rs. 375

B. Rs. 400

C. Rs. 600

D. Rs. 800

Ans: B

Ques 16. Ozone hole refers to

A. hole in ozone layer

B. decrease in the ozone layer in troposphere

C. decrease in thickness of ozone layer in stratosphere

D. increase in the thickness of ozone layer in troposphere

Ans: C

Ques 17. Ordinary table salt is sodium chloride. What is baking soda?

A. Potassium chloride

B. Potassium carbonate

C. Potassium hydroxide

D. Sodium bicarbonate

Ans: A

Ques 18. Pollination is best defined as

A. transfer of pollen from anther to stigma

B. germination of pollen grains

C. growth of pollen tube in ovule

D. visiting flowers by insects

Ans: A

Ques 19. Pine, fir, spruce, cedar, larch and cypress are the famous timber-yielding plants of which several also occur widely in the hilly regions of India. All these belong to

A. angiosperms

B. gymnosperms

C. monocotyledons

D. dicotyledons

Ans: B

Ques 20. Movement of cell against concentration gradient is called

A. osmosis

B. active transport

C. diffusion

D. passive transport

Ans: B

You may also like to visit Related Links

COMEDK UGET Results 2015 COMEDK UGET Syllabus 2015
COMEDK Fee Structure 2015 COMEDK Counselling 2015
ComedK UGET Answer Key 2015 COMEDK UGET Admit Card 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *